divendres, 25 de desembre del 2009

Diari de seminari XI


Avui explicaré les dues últimes sessions de seminari d’aquest semestre, val a dir que ha sigut un grup amb el qual hem parlat de molts temes diferents i hem encetat debats molt interessants, per això m’agradaria dir que m’enduc una experiència molt positiva d’aquest seminari.


Pel que fa a la primera sessió de la setmana, vam seguir amb les exposicions de les noticies. Va ser el torn del Marc Pérez i la Sara Garcia, que ens van parlar sobre la petició de diferents col·lectius de pares per treure les creus catòliques de les Esglésies públiques. Sincerament, crec que si un Estat és considerat laic, és a dir, que no professa cap religió concreta, com és el cas d’Itàlia, no hauria d’haver cap simbologia religiosa de cap tipus a les aules escolars de les escoles públiques ja que llavors s’estaria incomplint la Constitució. D’altra banda, esta el tema de la cultura, que també és un factor molt important, ja que la cultura majoritària en el país italià és la catòlica, per tant s’hauria de donar alguna alternativa als pares que volen educar els seus fills en aquesta ideologia, per això estan les escoles concertades que de manera completament correcta, des del meu punt de vista, reben subvencions i ajudes de l’Estat. Per tant, no es tracta de prohibir ni cohibir res, sinó de deixar que les Lleis es compleixin correctament, però tenint en compte la ètica tan cristiana com atea, musulmana, budista...


Després d’aquesta exposició van exposar la seva noticia l’Oscar Valverde i el Pere Musoll. El tema que van elegir tractava sobre si s’havia d’allargar l’educació fins als divuit anys o no. Personalment crec que si s’hauria d’allargar l’educació fins als divuit anys, ja que és intolerable que joves de quinze i setze anys tinguin com a màxima aspiració a la vida trobar un lloc divertit per sortir els divendres, dissabtes i diumenges, o renunciar a l’educació pel simple fet de resultar un tan avorrida. A quin nivell estem portant la cultura? Quina societat pretenem crear amb éssers que no troben en l’estudi l’elixir d’un futur? Els joves han de ser educats fins a la majoria d’edat, al menys elegiran qui volen ser sota la seva responsabilitat lleial.


Al acabar aquestes dues exposicions cada membre del seminari va explicar a quin centre cultural havia anat durant la setmana d’activitats extraordinàries, la meva explicació sobre el museu d’història es pot trobar en aquest enllaç.


L’última sessió de seminari del semestre va començar amb l’anàlisi de la noticia realitzada per l’Esteve Clop i el Carles Costa i que tractava sobre el canvi que es vol fer l’any que ve al calendari escolar. Personalment crec que seria bo un millor repartiment de les hores lectives i lúdiques, ja que els infants i joves de l’Estat espanyol tenen masses vacances a l’estiu i un segon trimestre massa llarg, per tant, una equiparació de les hores escolars seria bona.


L’última exposició educativa va ser la de la Núria Maldonado i la Mar Gascó, i tractava sobre les famílies que opten per educar els seus fills a casa, sincerament crec que els pares, sinó són mestres o professionals, no estan prou preparats per educar als fills, per tant és necessària l’escola tant per professionalitat com per sociabilitat.


Per últim, vam realitzar una petita festa amb amic invisible inclòs. Bon Nadal a tothom, i espero que tornem a coincidir en algun altre seminari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada