diumenge, 13 de desembre del 2009

Diari de seminari IX


Durant aquesta setmana em realitzat diverses activitats al seminari. A la primera sessió l’Oscar Valverde i el Pere Musoll van realitzar l’exposició de l’actualitat educativa. Ens van parlar d’una noticia relacionada amb els crucifixos a les aules de les escoles laiques, ja que hi ha molts pares d’alumnes que estan fent una campanya perquè es retirin de les classes. A la classe vam poder observar com es produïa un debat amb opinions encarades, resumit en: cultura i tradició envers democràcia i constitució.


Pel que fa a la meva opino, crec que en un Estat considerat laic, les escoles públiques no han de manifestar cap símbol de cap religió a les aules, ja que s’estaria contradient a la Constitució.


Pel que fa a la segona sessió de la setmana, vam posar en comú els apunts que havíem après durant la conferència de l’Eulàlia Bosch, de la qual hi ha un breu resum en aquest bloc. El tutor de seminari va escanejar els apunts de cada membre del grup i els va mostrar per veure i reflexionar sobre la presa d’apunts, activitat fonamental en l’etapa universitària. A partir de l’anàlisi dels diversos apunts vam arribar a diverses conclusions: s’ha d’aprendre a recalcar les paraules importants, s’ha de saber realitzar una petita opino personal en els propis apunts, s’han de prendre els apunts de manera que després es puguin re interpretar per la persona que els a pres, i s’ha de saber diferenciar les idees principals de les secundàries.


Durant aquesta classe vam poder observar com cadascú realitza la presa d’apunts de maneres molt diverses, ja que uns escriuen llargs textos, i altres ho fan mitjançant esquemes.
Personalment, a mi em sembla molt més fàcil, a més de més dinàmic, prendre els apunts de manera esquemàtica i recalcant les idees principals mitjançant un símbol específic o el subratllat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada