dilluns, 26 d’octubre del 2009

Anàlisi d'un anunci

· 1. Explicar-ne la història que ens transmet (lectura de la informació explícita)
· 2. Anàlisi dels aspectes formals: decorats, enquadraments, colors, música, ritme, etc.
· 3. Anàlisi dels personatges i models que ens transmeten
· 4. Anàlisi del discurs verbal: text, eslògan...
· 5. Valoració personal de l'anunci



1. L’anunci que he escollit té una gran dosi d’emotivitat, ja que tracta el tema dels nens amb càncer. Al començament no se sap ben be cap a quina direcció anirà destinat el missatge de l’anunci, i fins i tot espanta veure com una nena, petita i sola a casa, es talla els cabells. Quan arriben a casa als seus pares i el germà de la petita llavors es capta tot el missatge de cop. Es pot veure com el germà de la nena, malalt de càncer, està calb a causa segurament de la quimioteràpia, i la germana petita li dóna l’únic que té, el seu cabell. Tota l’emoció és veu resumida en al frase final: “No te pedimos más de lo que puedas dar”. Per tant la historia que realment vol transmetre l’anunci és que tothom ha de posar el seu gra de sorra contra el càncer infantil, poc o molt, tot és vàlid.


2. L’anunci té una música molt emotiva, una melodia suau amb una vessant trista però a la vegada victoriosa. Vol transmetre serenitat, profunditat, pau, amor i potser fins i tot esperança. Tot l’anunci esta envoltat d’una espècie d’aura, amb unes tonalitats apagades de colors blau i verd principalment, excepte la gorra vermella del nen. Per tant, tan la música com la imatge volen recrear un ambient d’harmonia i innocència. Pel que fa a l’enquadrament és molt personal, ja que la càmera no capta una imatge general, sinó petits detalls com són: el cabell de la nena caient-li als peus, com la petita s’acarona el cabell, com va a buscar les tisores o el seu somriure final. Per tant, no permet captar un plànol general, sinó endinsar-se en els petits detalls i mostrar a l’espectador la situació des de la mirada d’un nen petit, és a dir, de forma innocent. El ritme acompanya al missatge que és vol transmetre, primer lent, quan la nena és talla el cabell més accelerat, i finalment quan l’espectador capta el missatge acaba en una espècie d’eufòria moderada.


3. En l’anunci ens podem trobar quatre personatges- tot i que realment hi ha tres característics perquè els pares formarien un sol bloc -, ells són:


- La nena petita, que és la que vol ajudar al seu germà i li dóna l’únic que pot oferir-li, el seu propi cabell. És un símbol que representa a la persona que ajuda als nens amb càncer, i té un missatge molt clar: tothom, sigui pobre o ric, pot col·laborar.
- El germà de la nena, representa la persona amb càncer i la felicitat al rebre una ajuda. Transmet una filosofia de superació.
- Els pares dels nens, que representen els familiars amb un nen amb càncer, símbol de patiment i auto superació a la vegada.


4. Només hi ha un missatge verbal en tot l’anunci: “ No te pedimos más de lo que puedas dar”. No obstant, aquesta petita frase serveix de reflexió i de síntesi de tot l’anunci, ja que és un final excel·lent per tot el que s’intenta transmetre anteriorment.


5. Em sembla que aquest és un dels millors anuncis que he vist. I no només perquè el missatge sigui explicat de manera sobèrvia, sino perquè realment fa reflexionar a l'espectador sobre si no fer res al respecte és suficient. Fa replantegar-se la situació dels nens malalt i les poques ajudes que reben. És un anunci que evoca a la solidaritat i esperança.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada