diumenge, 25 d’octubre del 2009

COMUNICACIÓ ORAL, ESCRITA I DIGITAL III

Descripció

En les últimes sessions de COED la Lluïsa ens ha tornat a explicar com han de ser les explicacions que pengem al bloc sobre l’assignatura. A mi personalment aquest repàs m’ha anat molt bé, ja que me he conscienciat del que significa el bloc per l’assignatura. La Lluïsa ens ha explicat que el bloc de COED ha de contenir tres apartats ben definits: descripció, reflexió i aprofundiment. També ens ha aclarit que el bloc serveix per deixar constància de tot el que succeeix durant la setmana.

A part d’això ens ha llegit un poema anomenat Paletes de Miquel Martí i Pol, una poesia per reflexionar sobre la vida i feina d’aquests homes anomenats obrers.

No obstant, em dedicat la classe quasi exclusivament a veure un vídeo sobre un Debat de la Lliga universitària, on es podia veure una final entre la Universitat de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra, el tema que debatien era l’habitatge i els joves. Hem fet aquest visionat perquè properament, en grups de deu persones –cinc contra cinc- haurem de protagonitzar a la classe un debat sobre el tema que escollim.
Per acabar la classe, la Lluïsa ens ha entregat unes fotocopies que expliquen el manual de participació d’aquesta Lliga de debat Universitària promoguda per la Xarxa Vives d’Universitats.



Aprofundiment

Com ha aprofundiment d’aquesta sessió he decidit entrar a la pagina web de la Xarxa Vicent Vives i informar-me de totes les lligues de debat realitzades fins al moment.

- La primera Lliga de Debat Universitari va tindré lloc a la Universitat Ramon Llull del 9 al 13 de març de l’any 2005. El tema de la final- disputada entre la Universitat Ramon Llull i la Universitat de València- era: “ Els diners fan la felicitat?”.

Vídeo de la final

Vídeo del veredicte

- La segona Lliga de Debat Universitari va tindré lloc a la Universitat Internacional de Catalunya del 5 al 8 d’abril del 2006. El tema de la final- disputada entre la Universitat de Barcelona i la Universitat d’Alacant- era: “La seguretat justifica qualsevol limitació de la llibertat?”.

Vídeo íntegre de la final i el veredicte


- La tercera Lliga de Debat Universitari va tindré lloc a la Universitat Miguel Hernández d’Elx del 25 al 28 d’abril de l’any 2007. El tema de la final- disputada entre la Universitat d’Alacant i la Universitat de Lleida- era: “Som presoners de la publicitat?”.

Vídeo íntegre de la final i veredicte


- La quarta Lliga de Debat Universitari va tindré lloc a la Universitat de les Illes Balears del 23 al 26 d’abril de l’any 2008. El tema de la final- disputada entre la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de Barcelona- era: “Es poden mantenir les condicions actuals d’accés a l’habitatge?”.

Vídeo íntegre de la final i veredicte

- La cinquena Lliga de Debat Universitari va tindré lloc a la Universitat d’Alacant del 25 al 28 de març de l’any 2009. El tema de la final- disputada entre la Universitat de Lleida i la Universitat Ramon Llull- era: “La globalització aporta millores substancials en la qualitat de vida de les persones?”.

Vídeo íntegre de la final i veredicte



Reflexió

Crec que aquestes sessions de COED han estat molt útils ja que m’han ajudat a reflexionar sobre la importància que té el bloc i que mitjançant el seu ús correcte pot servir per practicar la pròpia llengua.

Pel que fa als vídeos de les lligues de debat han estat molt útils, ja que abans de veure’ls no tenia massa clar com s’havia de fer un debat ben fet. Crec que és un referent molt important i una pausa obligatòria a seguir a l’hora de realitzar el nostre propi debat a la classe. M’he donat compte que molts dels participants seguien pautes d’un llibre que estem llegint anomenat com parlar bé en públic de Joana Rubio i Francesc Puigpelat. Per tant, crec que a partir de la classe d’avui i de l’estudi de les tècniques que proposa el llibre, el meu grup podria realitzar un bon debat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada